Hjem > Presseomtaler > Dansk presse

pressen skriver (Danmark)

De veldig dyre originale patroner gir anledning til mye omtale i mediene. Herunder kan du lese et sammendrag av noen av de artikler, som søker å guide forbrukeren den billigste og beste vei gjennom printerjungelen.

  1. Politiken, lørdag d. 22. februar 2003, 5. sektion: "Hva' sku det være".
  2. Datatid, marts 2003: "Pres patronerne".
  3. Komputer for alle 3/2003: "De dyre dråber".

Politiken, lørdag d. 22. februar 2003, 5. sektion. (Danmark)

Journalist Annemette Grundtvig beskriver i en klamme med overskriften "Hva' sku det være", hvordan hun et par dager tidligere følte seg snytt ved å  betale 299,- kr. for en ny original blekkpatron til sin printer. Da hun etterpå veide både den nye og den gamle patron, sto bedrageriet lysende klart: Hun hadde betalt  6.600 kr. per kilo for det originale printerblekk!
Annemette Grundtvig gleder sig derfor over, at EU's konkurransemyndigheter siden 2002 har vendt deres skarpe blikk mot printerindustrien, fordi de mistenker den for å dominere markedet med ulovlige midler.
Som forbruker er Annemette Grundtvig særdeles tilfreds med, at den økende fokus på printerprodusentenes skyhøye priser, fordi hun mener, at det har fått mindre virksomheter til å blomstre:

Datatid, marts 2003. (Danmark)

I en artikkelserie under overskriften "Pres patronerne" beskriver journalist Henrik Malmgreen, hvordan redaksjonen på Datatid har testet en rekke patroner. Redaksjonen har både prøvet de såkalte refill kits, originale patroner og kompatible patroner.
Mens redaktionen er knapp så begeistret for kopiproduktene, er den til gjengjeld meget imponert over de flotte utskrifter en inkjet printer kan prestere etter at dens patroner er blitt gjenoppfylt med et Refill Startsett fra PrinterRefill
Henrik Malmgreen kaller det direkte for "testens absolut positive overraskelse", da redaksjonen fylte frisk blekk på en printer av merket Hewlett Packard (HP) og gjorde en rekke utskrifter og hadde følgende kommentarer:

»...der lå overraskende tæt på det, de originale patroner kunne præstere. Så hvis man vil bruge en halv times tid på genopfyldningsprocessen, er konklusionen: Spar masser af penge og print flot.«

Generelt vurderer Datatid, at risikoen, for at ødelægge printeren ved at bruge uoriginale patroner, er uhyre lille. Redaktionen opfordrer forbrugerne til at eksperimentere med både Refill Startsæt og kompatible patroner:

»...lad dig ikke narre: Når printerproducenterne helst vil have dig til at bruge netop deres blæk, så skyldes det ene og alene økonomiske forhold.«

 

Komputer for alle 3/2003:

I en omfattende test med navnet "De dyre dråber" beskriver journalisterne Nicolai Devantier og Klaus Nygaard i en undersøkelse, som er foretatt i testsenteret på Komputer for alle. (databladet)

(Det er ikke testet noen produkter fra PrinterRefill - men derimot fra andre leverandører/produsenter.)
Selv om testen har vist, at de originale patroner gir en hår bedre utskriftskvalitet enn de kompatible patroner, råder journalistene forbrukerne til å spare penger med kopiproduktene:

»...flere af de uoriginale patroner ligger utrolig tæt på i udskriftskvalitet, og så er de uoriginale patroner ofte meget billigere. Så er du villig til at gå en lille smule på kompromis med kvaliteten, kan du spare mange penge.«

Ved at printe testsiderne ud med kompatible patroner siddende i printerne sparede testcentret op til 44% af prisen på de originale patroner.


Tilbake

 ShopFactory (TM). Click Here.