Universalblekk Refill teknikk
Hjem > Blekkrefill


    
  
  
 
  


    Kategori: Feilsøk, spørsmål - svar

 
1.Hva gjør man når printerhodet er blokkert av tørket blekk?
2.Hva gjør  man når utskriften har hvite streker eller viser områder uten farge?
3.Hva gjør man når det lekker blekk i forskjellige farger ut av patronen, etter man har påfylt den?
4.Hvorfor er fargerne etter påfylling ikke rene som de burde være?
5.Har jeg et avbrent printer hode? Etter gjenfyll av min printer (HP895Cxi) skriver den fint ut i alle farger, men den taper hurtig pusten på den gule farge. Et firkantet stykke på 10x10 cm bliver fint gult i starten, men etter ca. 4 cm er det slutt.
6.Jeg har nå prøvd å lage refill på min HP patron, den gule farge er ikke så god. Den er slett ikke så sterk som den originale farge. Bildene blir av dårligere kvalitet i utskrift. Skulle deres farger ikke være samme kvalitet som de originale patroner?
7.HP PhotoSmart 1000. Jeg har for 3. gjenfylt min fargepatron HP 78, og den skriver upåklagelig, men PC-en kommer med en Warning om at patronen er low eller tom. Hvordan kan jeg igjen få PC-en til å vite den er fylt opp.
8.Hei Jeg kan ikke finne hvor jeg skal gi ny ordre, det var det hele
9.Hei jeg har med suksess fylt fargepatronen til min HP Photosmart 1218. I starten virkede den fint  men plutselig nekter den å printe fargen Blå !! Jeg har prøvd å fylle på nye farger og prøvd å rense "hodet" men dessverre uten resultat !!!
10.Min HP 815C har jeg fylt med både sort og farger. Problemet er at jeg ikke kan få den til å printe, den lampe som er nederst, viser at der mangler blekk blinker. Hva gjør jeg? Ekstra utstyret jeg køpte med virker fint, til at suge overskudd
11.Hei jeg har en canon s400farveprinter, denne vil ikke skrive sort. Blekk tanken er full og i orden. Ps har renset printerhodene
12.jeg har en hp 920c hvor jeg har fylt den sorte og nå vil jeg gjerne nullstille den så jeg ikke får melding lavt blekk. det er den patron der følger med når man kjøper printeren. hp c6615n 14 ml.1. Hva gjør man når ens printerhode er blokkert å uttørret blekk?
 
Der er flere muligheter. Forsøk først å oppløse blekket med den medfølgende renseveske. La evt. patronen stå i rensevæske natten over. Neste skritt er koking! Still patronen i en gryte med ½-1 cm vann således at dysene er dekket. Varm opp vannet til det nesten koker. Ta gryten av og la patronen stå 1-3 minutter i det varme vannet. Nå vil du se blekket begynner å flyte. Man kan evt ha i litt eddiksyre i vannet.
[ topp ]2. Hva gjør man når utskriften har hvite streker eller viser områder uten farge?
 
Det tyder på luft i patronen, dvs blekket flyter ikke kontinuerlig. Det er flere metoder til å unngå dette, men la oss først slå fast at luft oppstår ved 1) for sen oppfylling 2) for hurtig påfylling. Når der i veiledningen står at blekket skal påfylles langsomt, så menes
L-A-N-G-S-O-M-T! Er det luftlommer i patronen kan man avhjelpe problemet på flere måter. Anvend sentrifugalkraften, dvs pakk patronen inn i et stykke kjøkkenpapir og legg den i en plastpose med dysene NEDOVER. Slyng nå posen, således at blekket presses ut mot dysene. En annen metode er å danne overtrykk i patronen, således at blekket presser luften ut igjennom dysene. Overtrykket kan dannes med en tom engangssprøyte eller med munnen på feks. LEXMARK 12A1970. Her kan man puste (ikke suge!!!!) igjennom utluftningshullet i toppen.
 [ topp ]3. Hva gjør man når det lekker blekk i forskjellige farger ut av patronen, etter at man har fylt den?
 
En av de største feil man kan begå ved oppfylling er å overfylle sine patroner. Lekker de blekk ut igjennom dysene, skal man STRAKS avtørre dysene for at unngå søl. Blekket kan også vandre baklengs opp i patronen og forurense de andre kamrene.
 [ topp ]4. Hvorfor er fargerne etter påfylning ikke rene som de burde være?
 
Et eller flere kamre er blitt forurenset. Det kommer ofte av oppfyllingen har skjedd for hurtig, slik at overtrykket har presset blekk ut igjennom dysene, som etterpå har vandret baklengs opp i de andre kamrene. Se under andre emner  i denne siden. Fortvil ikke, den kan selvsagt reddes, men det koster litt blekk og papir. I et tegneprogram eller tekstbehandlingsprogram som kan håndtere grafikk (det kan de alle sammen i dag!) tegnes en stor firkant som utskrives i de tre farger (rød, gul og blå). På den måte får du brukt alt det forurensede blekk. Utskriv disse sider inntil fargerne er helt rene. Noen ganger skal det skrives 2-3 sider andre ganger blot 5-6 linjer.
 [ topp ]5. Har jeg et utbrent printer hode? Etter å ha fylt min printer (HP895Cxi) skriver den fint ut i alle farger, men den taper hurtig pusten på den gule fargen. Et firkantet stykke på 10x10 cm bliver fint gult i starten, men etter ca. 4 cm er det slutt
Hei

Det lyder mest av alt som om du har luft i patronen.

Prøv evt. å lage overtrykk på den. Bruk en tom sprøyte UTEN kanyle. Sett den for det gule påfyllingshullet, og trykk så luft hurtig inn i patronen så det oppstår et overtrykk. Husk å gjøre dette over en avis, for nå kommer det altså en del blekk ut!

Hjelper det ikke må du nok skaffe deg en ny, men gjem endelig den gamle; kanskje virker den om noen uker, når de små luftlommer er forsvunnet.
 [ topp ]6. Jeg har nå prøvd å lage refill på min HP patron, den gule farge er ikke så god. Den er slett ikke så sterk som den originale farge. Billederne blir av dårligere kvalitet i utskriften. Skulle deres farger ikke være samme kvalitet som de originale patroner?  
Årsaken til at den gule farge er svakere enn normalt skyldes ikke blekket, som er fult ut like så bra som originale blekk.

Derimot kan det være to andre årsaker, tilstoppede dyser, eller en elektrisk feil.

Sitter det noe tørt blekk i dysene, som forhindrer at patronen kan sprøyte den rette mengde blekk ut, ja, så blir utskriften svakere

Det kan også være en elektrisk feil i patronen, slik at den ikke åpner alle dysene når den skriver.

For at konstatere hvilken av de to årsaker, som er inntruffet, skal du ta patronen ut av printeren og dyppe dysene mot et stykke kjøkkenpapir. Det skal nå komme tre like store avtegninger av hhv gul, rød og blå. Hvis det er tilfelle, er dysene ikke tilstoppede, men feilen skyldes en elektrisk feil og patronen er defekt.

Hvis det IKKE kommer tre like store – og klare – avtegninger, er dysene tilstoppet. Ta den lille flaske rensevæske og ha litt opp i en glasskål. Sett patronen ned i, således at dysene akkurat er dekket, dvs 2-3 mm. La patronen stå noen timer og prøv igjen. Hvis den er veldig tørr kan det være nødvendig å la patronen stå i rensevesken opp til en uke.

De første sider du printer heretter, vil være litt svakere i fargen enn normalt, idet blekket nu er blandet med litt renseveske, men etter 2-3 sider er fargerne normale igjen.

Håper det avhjelper ditt problem, ellers må du kontakte mig igjen.

Med vennlig hilsen

Sigbjørn Jacobsen


 [ topp ]7. HP PhotoSmart 1000.
Jeg har for 3. gang fylt min fargepatron HP 78, og den skriver upåklagelig, men PC-en kommer med en Warning om at patronen er low eller tom.
Hvordan kan jeg igjen få PC-en til at vite den er fylt.
 
Hei

Prøv å se under nullstilling av blekkpatron. Her finner du en anvisning på at resette blekkstandsindikatoren.

Metoden kan anvendes for så vel sort som farge patron.

Nyhetsbrevet finner du under nyheter på toppen av siden.

Metoden kan anvendes for så vel sort som farge patron.

Nyhetsbrevet finner du under nyheter på toppen av siden.

Med vennlig hilsen
 [ topp ]8. Hei
Jeg kan ikke finne hvor jeg skal bestille, det var det hele
 
Hei

http://www.printerrefill.no følger du linken til Butikken.

Du er også velkommen til å bestille via E-mail.
 [ topp ]9. Hei jeg har med suksess å fylt opp fargepatronen til min HP Photosmart 1218. I starten virkede den upåklagelig men plutselig nekter den å printe fargen Blå !! Jeg har prøvd å på ny fylle  fargerne og har prøvd å rense "hodet" men dessverre uten resultat !!!  
Hei

Det høres mest av alt, som om det er luft i patronen.

Prøv å banke på den i en times tid, for at frigjøre luften i svampen. Hjelper det ikke kan du prøv at sette overtrykk på det blå kammer. Bruk en tom engangssprøyte UTEN kanyle. Sett den mot hullet hvor du påfylte blekk og trykk hardt på stemplet, så det pumpes luft inn i patronen. Gjør det endelig over en avis, for det kommer en del blekk ut.

Med venlig hilsen
 [ topp ]10. Min HP 815C har jeg nå fylt med både sort og farger. Problemet er at jeg nå ikke kan få den til å printe, den lampe som er nederst, viser at det mangler blekk, blinker. Hva gjør jeg?
Ekstra utstyret jeg kjøpte med virker fint, til å suge opp det som er for mye.
 
Prøv å se i våres Nyhetsbrev fra sommeren 2001; her finner du en anvisning på å resette blekkstandsindikatoren. Metoden virker på begge patroner.

 [ topp ]11. Hei jeg har en canon s400 fargeprinter, denne vil ikke skrive sort. Blekk tanken er full og i orden. Ps har renset printerhodene  
Hei

Det høres mest av alt som en elektrisk feil. Prøv evt å rense kontaktene på selve printerhodet. Hjelper det ikke, er patronen kanskje brent , og må utskiftes.
[ topp ]12. jeg har en hp 920c hvor jeg har fylt den sorte og nå vil jeg gjerne nullstille den så jeg ikke får melding lavt blekk. det er den patronen som følger med når man kjøper printeren. hp c6615n 14 ml.  
Under nullstilling av patroner finner du en anvisning på at resette blekkstands indikatoren
Metoden virker for så vel den sorte som fargepatronen.
 [ topp ]

 ShopFactory (TM). Click Here.