Hjem > Blekkrefill > spørsmål-svar


    

  
  
  


    

    Kategori: Refill teknikk

 
1.Hva er et Refill kit?
2.Hvor mange ganger kan jeg fylle min patron?
3.Hvor  og når er det best at fylle sin patron?
4.Er kvaliteten på blekk viktig?
5.Hva gjør man når det dannes bobler mens man fyller sine patroner?
6.Hvor mange penger kan man spare ved at fylle sine patroner?
7.Er det vanskelig å fylle patronene?
8.Hva skjer det hvis jeg bruker feil blekk?
9.Hvor lang tid kan blekk stå før det er for gammelt?
10.Blir man tilsølt når man fyller patronene?
11.Er blekket vannfast?
12.Kan blekket kun kjøpes i de mengder som er angitt i butikken?
13.Dere selger kun farge blekk i sett av tre forskjellige farger. Jeg skal kun bruke en farge, hva gjør jeg?
14.Jeg har nå gjenfyldt min Lexmark Z51 med et perfekt resultat. Nå er spørsmålet bare, hva med sprøytene skal de reingjøres eller er det nok å sette på hetten til neste gang
15.Jeg har en Olivetti JP 360. Kan deres blekk også brukes til denne ?
16.Kan man bruke refill i Canon Bjc 620. I såfall hva skal det så være.
17.Hvordan fjerner man blekkrester mest miljøriktig?
18.Er det noen typer printere der enklere å fylle enn andre ?
19.Når man skal fylle farge på patroner, Er det meget vanskelig å åpne patronen? Det finnes et stykke verktøy til å gjøre dette med. Kan det kjøpes hos dere. Vennligst Bjarki
20.hvordan refiller man lexmark 1020
21.Kan man lave refill på originalpatronene i en HP (de som følger med ved kjøp), eller er det bedre at kjøpe nye (evt. kompatibel?) og lave refill på dem ?
22.Dere skriver i veiledningen til hp 6578 at man skal prikke luftventilen ned. ER det smart? Kan man ikke få den ut/eller sette andre i igjen?? Ang påfyll. av hp51645 hvordan foregår det? på forhånd takk sandersen ps jeg har nå fylt min 6578 med godt resultat.
23.Jeg har en HP 51641A patron hvor den originale gule farge er blitt lysegrøn. Jeg har regnet med å suge fargen ut og fylle frisk blekk på, men jeg leser i instruksjonen til refill-settet at det er en svamp i patronen som inneholder blekk. Betyr det at.........
24.jeg har en olivetti fax ofx540 fax har dere blekk/refillsett til denne ? mvh arne reinhardt1. Hva er et Refill kit?
 
Et Refill kit fra Refill Butikken inneholder blekk til minimum 2 gjenoppfyllinger, verktøy, renseveske, evt. tetningspropper samt en utførlig norsk brukerveiledning. Fordelene er store ikke minst de økonomiske, og så sparer man jo miljøet.
  [ topp ]2. Hvor mange ganger kan jeg fylle mine patroner?
 
Noen patroner kan fyldes 5-10 gange andre mer. Det er dog avgjørende, at du fyller straks utskriftskvaliteten blir dårlig, for at unngå uttørring og utbrente dyser.
 [ topp ]3. Hvor og når er det best at fylle sine patroner?
 
Det er alltid best å fylle sin patron innen den blir helt tørr eller fylle den umiddelbart etter den er tom. Ellers kan den smule av resterende blekk som er i patronen tørre ut og blokkere for gjennomløp i dysene i printerhodet. Ved å fylle mens det ennå er blekk i patronen sikrer man et konstant flow av blekk, og unngår luftlommer.

Forsøk ikke å printe med en tom patron, dette kan brenne printerhodet. Printerhodet oppvarmer blekket når det skriver og blekket fungerer avkjølende som olje i en motor. Forsøk på å printe uten blekk i patronen vil overopphete printerhodet som brenner av og kan ikke brukes. 
 [ topp ]4. Er kvaliteten på blekk viktig?
 
Dette er uten tvil en av de viktigste krav hvis du vil oppnå et kvalitetsprint. Nesten alle patroner har individuelt designet blekk. Blekket varierer på grunn av blekkets viskositet, dvs treghet, overflatespenning og ikke minst fargepartiklenes størrelse. Vi kjøper blekket hos noen av Nord Amerikas største produsenter, som alle produserer blekk av minst like så god kvalitet som det originale blekk.
 [ topp ]5. Hva gjør man når der dannes bobler mens man fyller sine patroner?
 
Boblene skal fjernes STRAKS for at unngå forurensing. Blekket kan saktens vandre baklengs opp i patronen og forurense de andre kamrene.
 [ topp ]6. Hvor mange penge kan man spare ved å fylle sine patroner?

 
Det avhenger naturligvis av hvilken patron du anvender, men en typisk refill pris, hvis du feks. kjøper blekk til 5 fyllinger er mellom kr 30,- og
kr 60,- Ny prisen for patroner er ofte mellom
kr 200,- og kr 450,- så besparelsen er minst 60%-80%
 [ topp ]7. Er det vanskelig å fylle patronene?
 
Som utgangspunkt: Nei! Men alt nytt er vanskelig. Vi sier normalt at man skal bruke 30-60 minutter 1. Gang, men senere kan det gjøres på 10-15 minutter alt inklusive. Naturligvis tar det lenger tid hvis patronen skal ha den store rensetur. Se løsning på dette i denne siden. Det krever heller ingen ingeniør eksamen for at foreta oppfyllingen. Våres brukerveiledninger er på norsk og beskriver trin for trin, hvordan den enkelte patron skal fyldes.
 [ topp ]8. Hva hender hvis jeg anvender feil blekk?
 
Det kan skje to ting. Hvis du anvender for tynt blekk, risikerer du at blekket renner igjennom dysene og ut i printeren. Anvender du derimot  for tykt blekk, dvs at fargepartiklene er for store, ja så vil din patron stoppe, og du må enten kjøpe en ny, eller i beste fall kan du rense den med den store rensetur. 
 [ topp ]9. Hvor lang tid kan blekk stå før det er for gammelt?
 
Hvis du oppbevarer blekket i originalflaskene med lokket skrudd ordentlig på, så kan blekket saktens stå 1-2 år, dog skal du unngå direkte sollys.
 [ topp ]10. Blir man tilsølt når man fyller?
 
Ja, hvis du ikke følger veiledningen, eller i øvrig ikke tar de nødvendige forholdsregler. Det kan ikke anbefales å fylle patroner, mens du sitter i din dyre sofa og samtidig ser på fjernsyn! Det er alltid en god ide å dekke bordet med en avis, samt ha et stykke kjøkkenpapir og en våt klut innenfor rekkevidde. Får du litt farge på fingrene kan det vaskes av med alminnelig håndrens.
 [ topp ]11. Er blekket vannfast?
 
Ja, sort pigmentert blekk er NESTEN vannfast. Alt annet blekk er ikke vannfast
 [ topp ]12. Kan blekket kun kjøpes i de mengder der er angitt i butikken?  
Nei, du kan kjøpe den mengde som passer deg
send oss en mail på hva du vil ha.
 [ topp ]13. Dere selger kun farge blekk i sett av tre forskjellige farger. Jeg skal kun bruke en farge, hva gjør jeg?
 
Du bestiller bare pr mail, og angir hvilken type blekk du skal ha samt farge og mengde.

Prisen er 1/3 av den pris du ser i Refill Butikken.
 [ topp ]14. Jeg har nå fylt min Lexmark Z51 med et perfekt resultat. Nu er spørsmålet bare hva med sprøytene skal de rengjøres eller er det nok at sette hetten inntil neste gang  
Hei

Sprøytene rengjør du bare i lunkent vann; så er de klar til neste gang.
 [ topp ]15. Jeg har en Olivetti JP 360. Kan dette blekket også brukes til denne?  
Ja, Olivetti JP 360 kan refilles med Lexmark refill startkit 12A1970 (sort) og 12A1980 (farge).

Med vennlig hilsen
 [ topp ]16. Kan man bruke refill i Canon Bjc 620. I så fall hva skal det så være.  
Du kan saktens refille patronene, men de er så billige (kr ,- for alle 4), at det ikke kan betale sig. Hvis du allikevel ønsker å gjøre det, skal du bruke de refillkits som heter BCI-3B og BCI-3MCY

Med vennlig hilsen

Sigbjørn Jacobsen
 [ topp ]17. Hvordan fjerner man blekrester mest miljøriktig?  
Den vesentligste bestanddel i blekket er diverse alkoholer, som i seg selv ikke er særlig forurensende, og slett ikke i de mengder, som er i en patron.

Selve patronen kan fjernes med alminnelig renovasjon.

Med vennlig hilsen

Sigbjørn Jacobsen
 [ topp ]18. Er det noen typer printere som enklere å fylle enn andre ?  
Hei

Jeg vil foreslå at du kikker i våres Nyhetsbrev fra juli 2001. Her finner du resultatet av en stor kunde undersøkelse om nettopp dette emne.

Med vennlig hilsen
 [ topp ]19. Når man skal fylle farge på patroner, er det meget vanskelig å åpne patroner. Det finnes et stykke verktøy til å gjøre dette med. Kan det kjøpes hos dere.
Vennligst Bjarki
 
Hei
Nei, vi selger ikke dette verktøy, men det kan naturligvis skaffes.

En skarp hobby kniv, er nok det beste etter min mening.

Med vennlig hilsen
 [ topp ]20. hvordan refiller man lexmark 1020
 
Hei

Patronene er meget lette at fylle.

Vårt refill starterkits inneholder en utførlig veiledning på norsk, men i korte trekk, kan jeg fortelle at den sorte patron fylles igjennom et lite hull i toppen, mens toppen av farge patronen skal tas av innen den kan refilles.
 [ topp ]21. Kan man lave refill på originalpatronene i en HP (dem som følger med ved kjøp), eller er det bedre at kjøpe nye (evt. kompatibel?) og lage refill på dem ?  
Hei

Du kan selvsagt fylle de originale; det er ingen grunn til å kjøpe spesielle patroner.

Tomme patroner er jo prinsipielt verdiløse, så det er alt å vinne og ingenting å tape.
 [ topp ]22. Dere skriver i veiledningen til hp 6578 at man skal trykke luftventilen ned. ER det smart?
Kan man ikke få den ut/eller sette andre inn igjen??
Ang påfyll. af hp51645 hvordan foregår det?
på forhånd takk Sandersen
ps jeg har nå fylt min 6578 med meget gode resultater
 
Hei

Du kan ta proppene ut med en spiss tang, men det skjer ikke noe ved å trykke dem inn i patronen eller lage et hull igjennom. Etter refilling setter man  et stykke tape over hullene og prikker et hull med kanylene.

HP 51645 fylles igjennom et lille hull i bunnen. Hullet er plassert under en liten plast etikett.
 [ topp ]23. Jeg har en HP 51641A patron hvor den originale gule farge er blitt lysegrøn. Jeg har regnet med å suge fargen ut og fylle på nytt  blekk , men jeg leser i instruksjonen til refill-settet at det er en svamp i patronen som inneholder blekk. Betyder det at  
Hei

Patronen inneholder ganske riktig 3 svamper. Du kan ikke suge blekket ut  av dem; det vil bare spre det forutrenede blekk til hele svampen.

Normalt er den eneste metode å skrive patronen tom. Skriv fx 5-10 sider i ren gul, rød eller blå. Fortsett til du synes fargerne er OK igjen. Etter på kan du fylle nytt blekk på.

Hvis du er meget tålmodig, kan du også sprøyte litt renseveske inn i patronkammeret, og puste det ut gjennom dysene med overtrykk laget av en tom sprøyte UTEN kanyle.

Det er en meget omstendig prosses, og resultatet er tvilsomt. Våres grunnholdning er dog at ALT skal prøves innen man kjøper nye patroner.

Hell og lykke
  [ topp ]24. jeg har en olivetti fax ofx540  har dere blekk/refillsett til denne?

mvh
arne reinhardt
 
Olivetti patronene kan selvsagt fylles.

Du skal bruke to refill startkits.
Lexmark 12A1970 (sort) og Lexmark 12A1980 (farge)

Med vennlig hilsen
Sigbjørn Jacobsen
  [ topp ]ShopFactory (TM). Click Here.