Hjem > Presseomtaler > Norsk presse omtale

Forbrukerrådet

Full storm rundt Epson

 
Forfatter: Julie Bianca Dahl
Publiseringsdato: 31.10.2003

 
Forbrukere verden over går nå til angrep på skriverprodusenten Epson. Det påståtte blekkjukset har ført til søksmål i USA samtidig som europeiske forbrukerorganisasjoner truer med boikott.

 

Blekkskrivere kan du nå få svært billig, men blekkpatronene er fortsatt dyre og må byttes ofte. Faktisk for ofte, viser det seg.

Skriverne fra Epson er utstyrt med en liten brikke som sier ifra når du må bytte blekkpatron. Men da det internasjonale testsamarbeidet ICRT testet blekkprintere i sommer, viste det seg at Epson-patronene innholdt nærmere 30 prosent blekk da de skulle kastes. Med en pris på rundt 300 kroner per patron, sier det seg at det er mange kroner som bokstavelig talt går rett i søpla.

Ødelegges av luft

ICRT-samarbeidet, som består av flere europeiske forbrukerorganisasjoner, er nå i løpende dialog med skriverprodusenten for å få dem til å endre sine produkter.

Epson forsvarer seg med at skriverne kan bli skadet av luft dersom patronene går helt tomme. Forbrukerorganisasjonene ønsker å minke andelen av gjenværende blekk til mellom 5 og 10 prosent.

Går mot rettssak i Texas

Problemet har ikke bare vakt harme i Europa. I Texas i USA har en gruppe forbrukere gått sammen om å anlegge sak mot skriverprodusenten. Lignende søksmål er også vurdert i California og New York.

Her i Norge tar Epson situasjonen med knusende ro, og ønsker foreløpig ikke å komme med noen råd til sine kunder.

- Vi avventer en rapport fra Epson i Europa, og før vi har sett den ønsker vi ikke å kommentere saken, sier markedskoordinator Solfrid Liland i Epson Norge.ShopFactory (TM). Click Here.